Джерела духовності нашого народу - Сич, М. (Сiверянський літопис, 1999)
Традиційна духовність, християнська культура України-Руси, безсумнівно, є нашою родовою культурою, поза якою не може нормально існувати українська нація. Ми володіємо колосальним моральним потенціалом, необхідним для існування в складному сучасному світі. Його зосереджено в традиційній українській культурі і наш громадянський обов’язок - задіяти цей потенціал у державотворенні, у формуванні національної самосвідомості громадян нової України.