Хроніка В. Коховського про події 1649 р. у Білорусії - Апросіна, О. (Сiверянський літопис, 1999)
Метою даної статті є спроба на підставі опублікованих історичних джерел і наукових публікацій встановити ступінь достовірності даних з історії Національно-визвольної війни українського народу протягом першої половини 1649 р., які наводить відомий польський історик та поет Веспасіан Коховський (1633-1700) у своїй хроніці.