Видатна пам’ятка золотарства - Адруг, А.; Арендар, Г. (Сiверянський літопис, 1999)
У Чернігівському обласному історичному музеї ім. В. В. Тарновського зберігається срібна карбована шата кіота чернігівської ікони Іллінської Богоматері, написаної 1658 року живописцем Григорієм Дубенським (інв. № И 2710). Вона була виготовлена у зв’язку з перенесенням ікони у 90-х рр. XVII ст. до новозведеного величного Троїцького собору з невеличкої за розмірами Іллінської церкви.