Проблеми моралі у філософії України другої половини ХІХ - початку ХХ ст.: джерела та історіографія - Нападиста, В. (Сiверянський літопис, 1999)
У межах цієї статті ми маємо намір торкнутися джерельної та історіографічної бази ще не достатньо вивчених проблем філософського життя України означеного періоду, а саме: проблем моралі - трактування її сутності, джерел та структури, бачення системи її цінностей та ролі у системі суспільної свідомості.