З неопублікованих праць Вадима Модзалевського - Коваленко, О. (Сiверянський літопис, 1999)
У студії "Сутичка двох паній" йдеться про досить типовий конфлікт між двома представницями козацько-старшинської верстви - Анастасією Корецькою та Феодорою Тимошенковою, які на зламі XVII - XVIII ст. мешкали у старовинному українському місті Стародубі.