На широкій джерельній базі - Капелюшний, В. (Сiверянський літопис, 1999)
Розбудова незалежної Української держави на сучасному етапі неможлива без вдумливого врахування наявного історичного досвіду державотворення. Особливо потребує використання набутого досвіду сучасний процес становлення партійно-політичної системи в Україні. Тому в умовах існування об’єктивних передумов підвищення рівня розвитку політичної сфери українського суспільства поява монографії Тетяни Бевз “Між романтизмом і реалізмом (сторінки історії УПСР)” засвідчує “прикладну” актуальність цього дослідження.