Україніка Володимира Данилова - Шевчук, Т. (Народна творчість та етнографія, 2003)
2004 року минає сторіччя збірнику пісень, упорядкованих В. В. Даниловим ("Песни села Андреевки Нежинского уезда"). Етнічний росіянин, В. Данилов, потрапивши до Ніжина, так захопився вивченням українського фольклору, що згодом цілком заслужено називав себе "українським фольклористом".