Створити громадський центр сучасного рівня - Сопілка, В. (Ніжинська старовина, 2005)
Тривалий час група фахівців-істориків та теоретиків архітектури на чолі з начальником відділу Київського науково-дослідного інституту теорії та історії містобудування В.В.Сопілкою проводить комплексне дослідження стародавнього Ніжина як унікальної пам’ятки вітчизняного містобудування, культурного центру Лівобережної України ХVIІ-ХVIІІ ст. З авторитетними висновками та пропозиціями київських дослідників сьогодні ми знайомимо наших читачів.