Конференція пам'яті Павла Чубинського в Києві - Ільєва, Г. (Народна творчість та етнографія, 2004)
14 і 15 травня 2004р. в Інституті мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені Максима Рильського НАН України відбулася Міжнародна наукова конференція "Людина у просторі етнічної культури", присвячена вшануванню пам'яті Павла Чубинського. Наукове зібрання не випадково було присвячене пам'яті славнозвісного автора тексту Державного гімну України, адже "Труди" П. Чубинського є духовним надбанням не тільки української нації, а й світової культурологічної спадщини. Дослідник тривалий час вважався етнографом і фольклористом буржуазного націоналізму.