Про результати виконання цільової програми наукових досліджень НАН України "Біопаливні ресурси і біоенергетика" (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 3 травня 2023 р.) - Блюм, Я.Б. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді наведено окремі вагомі наукові результати, отримані в 2018—2022 рр. під час виконання цільової програми наукових досліджень НАН України «Біопаливні ресурси і біоенергетика». Опрацьовано важливі науково-технічні аспекти створення вихідної сировини поліпшеної якості для різних видів біопалив, розроблено оригінальні підходи для одержання біопалив та підвищення ефективності процесів їх виробництва, а також комплексного використання відходів виробництва біопалив, підготовлено рекомендації щодо розроблення відповідної нормативно-правової бази.