Розроблення методів забезпечення вібраційної надійності структурно-неоднорідних механічних систем (за матеріалами наукового повідомлення на засіданні Президії НАН України 3 травня 2023 р.) - Деркач, О.Л. (Вісник НАН України, 2023)
Доповідь присвячено результатам досліджень, проведених в Інституті проблем міцності імені Г.С. Писаренка НАН України, щодо розроблення методів та засобів визначення і підвищення демпфірувальної здатності композитних елементів конструкцій, вібродіагностики локальних пошкоджень різного типу, а також дослідження впливу порушення циклічної симетрії на вібронапруженість робочих коліс турбомашин.