Фундаментальні та прикладні аспекти розвитку сучасної біоколоїдної хімії (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 14 червня 2023 р.) - Прокопенко, В.А. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді зазначено, що фундаментальні та прикладні дослідження, які виконуються в Інституті біоколоїдної хімії ім. Ф.Д. Овчаренка НАН України, становили підґрунтя для створення нового перспективного технологічного напряму — колоїдної біотехнології. Також розроблено інноваційні технологічні рішення, методи, методики та матеріали, які мають застосування в різних галузях — в екології, біогеохімії, матеріалознавстві, наномедицині, ветеринарії тощо.