Фундатор вітчизняної школи комп’ютерної лінгвістики та лінгвістичних технологій (до 75-річчя академіка НАН України В.А. Широкова) - Заїка, Н.М.; Надутенко, М.В.; Шевченко, І.В.; Шевченко, Л.Л.; Ющенко, С.С. (Вісник НАН України, 2023)
28 серпня 2023 р. виповнюється 75 років видатному українському вченому, фундатору вітчизняної наукової школи в галузі комп’ютерної лінгвістики та лінгвістичних технологій, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1985), премії імені О.О. Потебні НАН України (2021), засновнику і незмінному директору (з 1991) Українського мовно-інформаційного фонду НАН України, доктору технічних наук (1999), академіку НАН України (2012) Володимиру Анатолійовичу Широкову.