Життєвий і творчий шлях відомого вченого та організатора науки (до 90-річчя члена-кореспондента НАН України В. І. Похмурського) - Хома, М.С. (Вісник НАН України, 2023)
2 серпня виповнюється 90 років відомому українському вченому-матеріалознавцю, корозіоністу, лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (2002), заслуженому діячеві науки і техніки України (1998), лауреату премії імені Г.В. Карпенка НАН України (1989), доктору технічних наук (1972), професору (1973), члену-кореспонденту НАН України (1990) Василю Івановичу Похмурському.