Перше монографічне дослідження стрілецьких пісень - Іваннікова, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Рецензується монографія: Оксана Кузьменко. Стрілецька пісенність: фольклоризм, фольклоризація, фольклорність. - Л.: Інститут народознавства НАН України, 2009. - 296 с. іл. Авторка монографії — відома в науці як дослідниця проблеми теорії та історії фольклорно-літературних взаємозв'язків, поетики українських фольклорних новотворів ХХ ст., зокрема стрілецької пісенності, народної прози про Першу світову війну, фольклору виселенців тощо.