Ендогенні та екзогенні чинники промислового розвитку територій різних функціональних типів: систематизація для встановлення пріоритетів державного впливу - Снігова, О.Ю. (Економічний вісник Донбасу, 2024)
ослідження спрямовано на встановлення та систематизацію чинників регіонального розвитку, що впливають на промислову діяльність територій різних функціональних типів за критерієм ендогенності і екзогенності джерел промислових змін з метою встановлення пріоритетів державного впливу при запровадженні територіально-орієнтованих механізмів промислового розвитку. Розроблено пропозиції з удосконалення засад державної політики у сфері промислового розвитку з урахуванням просторового аспекту. Акцент зроблено на необхідності забезпечення збалансованої реалізації регіонального промислового потенціалу та ефективної трансформації регіональних промислових систем для створення конкурентоспроможності національної економіки. Запропоновано чинники регіонального розвитку, що впливають на промислову діяльність функціональних типів територій, в якості цільових системи критеріальної оцінки приналежності громад та територій до певних функціональних типів.