Вогонь і вода в системі звичаєвих заборон - Артюх, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті подано позитивну й негативну характеристики стихій вогню і води в народних уявленнях та віруваннях, пов’язаних із звичаєвими заборонами українців.