Ареальне дослідження народного одягу Полісся - Пономар, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Статтю присвячено проблемам комплексного вивчення народного одягу Правобережного Полісся кінця ХІХ – початку ХХ ст., а також питанням взаємозв’язку предметів і термінів вбрання, їхньої етнолокальної специфіки та географії поширення в регіоні. На основі зіставлення показників розповсюдження предметних і номінативних різновидів костюма, аналізу їхніх ареальних характеристик визначено етнографічно-територіальне і діалектне членування Західного й Середнього Полісся.