Молодіжні вектори української мрії - Курочкін, О. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Об’єктом дослідження є студентська молодь як активна соціокультурна група сучасного українського суспільства. У статті аналізуються побутуючі в середовищі студентів-гуманітаріїв погляди, судження, думки, які пов’язані з узагальнюючим етноментальним концептом «українська мрія». Для активації творчого потенціалу респондентів і з метою порівняння використовується широковживане поняття «американська мрія» /American dream/.