Регіональні особливості зведення народного житла Середньої Наддніпрянщини в кінці ХІХ – другій половині ХХ століття - Довгань, С. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті розглянуто конструктивні особливості будівництва стін, даху та стелі традиційного житла українців Середньої Наддніпрянщини в кінці ХІХ – другій половині ХХ ст., а саме: варіанти поєднання та використання таких традиційних будівельних матеріалів, як глина, дерево, солома, очерет під час зведення стін, накидання стелі та будівництва даху.