Обереги в практиці обживання сучасного міського житла (на матеріалах одеських квартир) - Чебан, О. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Стаття присвячена дослідженню семантики внутрішнього простору міського житла, одним із проявів якої є наявність оберегів. Автор розглядає різновиди житлових оберегів, зокрема ті, що функціонують у приватному просторі сучасних мешканців мегаполісу (на прикладі одеситів), подає структурний розподіл видів оберегів, які побутують у сучасних повсякденних практиках обживання домівки.