Розвиток механіки в Національній академії наук України крізь призму установ Відділення механіки НАН України - Богданов, В.Л.; Булат, А.Ф. (Вісник НАН України, 2023)
У статті наведено коротку інформацію про історію створення Відділення механіки НАН України і окремих його інститутів, про основні напрями їхньої науково-дослідної діяльності, співпрацю з провідними промисловими підприємствами та університетами України. Розглянуто поточний стан досліджень у галузі механіки, які виконуються в установах Відділення механіки НАН України.