Народні знання українців-русинів Cловаччини - Вархол, Н. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті досліджено народні знання українців-русинів Словаччини в царині астрономії, метеорології, медицини; проаналізовано космогонічні уявлення лемків, прийоми та ірраціонально-магічна складова їхньої лікувальної практики.