Воєнний 2024-й: загадки для України - Горбулін, В.П.; Бадрак, В.В. (Вісник НАН України, 2023)
У статті проаналізовано геополітичну ситуацію, яка на сьогодні склалася у світі і в центрі якої опинилася Україна. Наприкінці другого року широкомасштабної війни РФ проти України автори виокремлюють ключові «загадки» — виклики прийдешнього, 2024, року, від відповідей на які залежатиме, куди і яким шляхом піде майбутнє. Перша загадка пов’язана з рівнем допомоги Україні з боку наших партерів, друга — зі спроможністю України налагодити ефективну роботу власного ОПК, а третя — це, власне, успіхи на полі бою.