Щодо відновлення напівпровідникової галузі в Україні: проблеми та шляхи їх вирішення (стенограма наукової доповіді на засіданні Президії НАН України 6 вересня 2023 р.) - Мельник, В.П. (Вісник НАН України, 2023)
Доповідь присвячено обговоренню діяльності та ініціатив Інституту фізики напівпровідників імені В.Є. Лашкарьова НАН України, спрямованих на створення науково-технологічного і навчального комплексу з метою відновлення в Україні галузі напівпровідникової мікроелектроніки, забез- печення умов для налагодження виробництва критично важливих мікроелектронних виробів для промислових підприємств України та підготовки фахівців за цим напрямом.