Знаний вчений-біохімік і видатний діяч освіти (до 80-річчя академіка НАН України Д.О. Мельничука) - Комісаренко, С.В. (Вісник НАН України, 2023)
5 листопада виповнюється 80 років відомому українському вченому в галузі метаболічної регуляції фізіологічного стану організму та біохімії сільськогосподарських тварин, Герою України (2003), лауреату Державної премії України в галузі науки і техніки (1984), заслуженому діячеві науки і техніки України (1990), доктору біологічних наук (1978), професору (1984), академіку НААН України (1990), академіку НАН України (1997) Дмитру Олексійовичу Мельничуку.