Вплив поліетнічного середовища на систему харчування українців Криму - Величко, Т. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті розглянуто проблеми етнокультурних взаємовпливів на прикладі формування традиційної системи харчування українців Криму. Особливу увагу приділено аналізу факторів, що вплинули на різні ступені запозичень у галузі традиційного харчування українського населення Криму, вивченню страв, що ввійшли до раціону українців під впливом іноетнічних сусідів.