Весільна обрядовість Запорізького регіону: міжетнічні взаємовпливи (за матеріалами етнографічних досліджень українського та чеського населення Запорізької області) - Курінна, М. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті розглянуто комплекс весільних звичаїв та обрядів українського й чеського населення, яке проживає на території Запорізької області. У ході порівняльного аналізу виявлено групу традиційних чеських весільних обрядів, наявність яких допомагає чехам усвідомлювати свою належність до певної культурної спільноти і створює сприятливе підґрунтя для збереження їх ідентичності. Окремо виділено групу обрядів, що виникли в чеському середовищі внаслідок міжетнічної інтеграції.