Обрядовість і фольклор Південно-Східної Волині у дослідженнях кінця ХІХ – початку ХХ століття (Заславський і Старокостянтинівський повіти) - Іваннікова, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
У статті розглянуто історію збирання та дослідження фольклору Південно-Східної Волині, ідеться про записи І. Абрамова, О. Малинки, П. Чубинського, М. Теодоровича, І. Беньковського, В. Михалевича, Л. Ленчевського. Автор звертає особливу увагу на доробок священнослужителів, який досі залишався поза академічною наукою, зокрема на описи календарних та родинних обрядів цього регіону.