Найновіші експедиційні матеріали з усної історії: долі й шляхи українців-переселенців з Польщі - Поріцька, О. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Статтю присвячено трагічній сторінці в історії українців, які здавна мешкали на землях, що в міжвоєнний період увійшли до складу Польщі. У ній процитовано уривки з розповідей переселенців переважно про обставини їх вимушеного переїзду з Польщі до України (Радянського Союзу).