Нові дослідження білоруських фольклористів - Вахніна, Л. (Народна творчість та етнологія, 2012)
Рецензується монографія: Вергеенко С. А. Матывы беларускіх лекавых замоў: структурна-функцыянальны аспект (на матэрыялах фольклору Гомельшчыны) / С. А. Вергеенко. - Гомель : УА "ГДУ імя Ф. Скарыны", 2012. - 176 с. У монографії С. Вергеєнко здійснила глибокий аналіз функціонально-тематичних груп лікувальних замовлянь, а також спробу визначення функціональності цього жанру в сучасному фольклорному процесі, приділяючи увагу розгляду семантики поетичної структури текстів, успішно використовуючи структурно-типологічний метод.