Формування колекції неполив’яних кахель Полтавщини у фондовій збірці Національного музею народної архітектури та побуту України - Назаренко, Л. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Фондова збірка неполив’яних кахель Полтавщини Національного музею народної архітектури та побуту України, а також експедиційні матеріали дають уявлення про типи й види кахель кінця ХVІІ – ХХ ст., що їх використовували для облицювання печей у цьому регіоні. Загалом музейна колекція нараховує 257 одиниць збереження та є вагомим внеском у загальну музейну й культурну спадщину України.