Народознавчі дослідження Опанаса Бежковича – вченого з Кубані - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Ім'я Опанаса Бежковича (1890-1977) та його науковий доробок і досі маловідомі в українській етнологічній науці, хоча перу вченого належать ґрунтовні монографії, статті та розвідки з україністики, зокрема з актуальних і нині проблем етнічної історії, етнонімії, етнічного картографування, етнодемографії й етнокультури українців та інших народів. Його творча спадщина, за підрахунками дослідників, нараховує 45 опублікованих та 25 неопублікованих наукових праць.