Історіографія вивчення міської весільної обрядовості в Україні (50–80-ті роки ХХ століття) - Онуфрійчук, К. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті здійснено огляд наукових видань, присвячених питанням весільної обрядовості українців у 1950-1980-х роках. Проаналізовано окремі праці, у яких висвітлено особливості міської весільної обрядовості. Також описано ознаки радянської весільної обрядовості українців у місті.