Йосиф Вархол – український музейник і фольклорист у Словаччині - Мушинка, М. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Серед діячів науки і культури українців Словаччини визначне місце посідає Йосиф Йосифович Вархол, майже все життя якого пов'язане з Музеєм української культури у Свиднику. Вдячна нагода, щоб представити його фольклористично-етнографічній громаді України. З нагоди 65-річчя від дня народження бажаємо йому міцного здоров'я, злагоди в сім'ї, успіхів у роботі й багато сонячних днів при риболовлі.