Наукова періодика НАН України: на порозі змін? (доповідь на засіданні круглого столу "Наукова періодика в Україні" 28 листопада 2023 р.) - Яцків, Я.С. (Вісник НАН України, 2024)
У доповіді, виголошеній на засіданні круглого столу «Наукова періодика в Україні», яке відбулося 28 листопада 2023 р. у Львові на базі Інституту фізики конденсованих систем НАН України і було присвячене 150-річчю Наукового товариства імені Шевченка, коротко розглянуто історію розвитку наукової періодики в Академії, проаналізовано сучасний стан періодичних видань НАН України та окреслено напрями подальших змін у науково-видавничій діяльності.