Щедрий народознавчий ужинок дослідниці з Поділля - Скрипник, Г. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Наукова діяльність відомої в Україні та поза її межами дослідниці. доктора історичних наук, професора з етнології Валентини Борисенко тісно пов'язана з Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. М. Т. Рильського НАН України. Народознавчий ужинок ученої нараховує близько 230 наукових праць, у тому числі — 26 індивідуальних та колективних монографій, два навчальні посібники. Окремі з досліджень науковця перекладені англійською, французькою, польською, хорватською мовами. Згадаймо і її помітну просвітницьку діяльність: за плечима В. Борисенко сотні виступів і доповідей на наукових конференціях і нарадах про актуальні проблеми розвитку традиційної культури українців та етнічних груп, що проживають в Україні. Отож, дорога колего, на порозі золотої осені Вашого життя запевняємо Вам свою глибоку повагу і вдячність від імені народознавців усієї України! Нових Вам творчих здобутків, здоров'я і благополуччя! З роси і води!