Етнографічний образ Південно-Східної Волині в дослідженні Миколи Теодоровича - Іваннікова, Л. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Авторка зосереджує увагу на науковому доробку маловідомого дослідника Волині, краєзнавця, церковного історика, організатора історико-статистичного опису сіл і міст цього краю М. Теодоровича. У розвідці з’ясовано й розкрито внесок православного духовенства у фольклорно-етнографічні дослідження Волині, зокрема, акцентується увага на унікальності зібраних матеріалів, що стосуються календарної та родинної обрядовості, світоглядних уявлень, які вже не фіксуються в наш час.