Семантика днів тижня: четвер у міфологічних уявленнях слов’ян (за матеріалами замовлянь) - Темченко, А. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті запропоновано авторську інтерпретацію семантики четверга в контексті слов’янської міфології. Семантичні властивості цього дня тижня розгортаються в межах семантичного смислового ланцюжка: чіт / парний / чоловічий / позитивний / початок / відтворення / очищення. Ключовими, з погляду семантики, є четверги весняно-літнього періоду, пов’язані з ідеєю очищення та відтворення людини й сил природи.