Динаміка формування українсько-польського кордону та питання етнічних територій - Чмелик, Р. (Народна творчість та етнологія, 2015)
У статті розглянуто питання, пов’язані з формуванням українсько-польського кордону від Х до ХХ ст. Особливу увагу приділено динаміці його переміщення в результаті воєн і мирних договорів між Україною та Польщею, а також висвітлено роль третіх держав у цьому процесі. Під час аналізу становлення сучасного українсько-польського кордону наголошено на питанні етнічних територій та етнічної належності населення пограниччя.