Дослідження традиційного вбрання українців Поділля (історіографічний аспект) - Іваневич, Л. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Статтю присвячено аналізу відомих і маловідомих праць для висвітлення сучасного стану дослідження традиційного вбрання українців Поділля. У ній подано класифікацію, характеристику та наукову оцінку літературних джерел кінця ХХ – початку ХХІ ст., у яких викладено матеріал щодо характерних особливостей крою, оздоблення, носіння та поєднання в комплекси складових компонентів подільського народного костюма.