З етнографічних матеріалів Никанора Дмитрука - Рубан, О. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Никанор Костьович Дмитрук (1902 — 1937) — етнограф, аспірант кафедри етнографії Волинського краєзнавчого музею, співпрацював з Етнографічною комісією ВУАН, публікувався в "Етнографічному віснику"; репресований 1937 року, місце і точна дата смерті — невідомі, реабілітований 1957 року.