Людвіґ Адольф Сіміґінович-Штауфе (до історії європейської фольклористики: повернуті імена) - Шабліовський, В. (Народна творчість та етнологія, 2015)
Стаття розглядає публікації досліджень спадщини Людвіґа А. Сіміґінович-Штауфе (1832-1897) — письменника, поета, журналіста, етнолога, фольклориста, дослідника і невтомного збирача народної творчості, культурного та громадського діяча Буковини українського походження по батьківській лінії, німецького — по материнській.