Вплив неоад’ювантної хіміотерапії на результати проміжних циторедуктивних операцій у хворих на злоякісні пухлини яєчника - Свінціцький, В.С. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
У статті наведений аналіз комплексного лікування 857 хворих із задавненими формами злоякісних пухлин яєчника (ЗПЯ), яким на першому етапі лікування проводили неоад’ювантну хіміотерапію. Проведення такої хіміотерапії дозволяє покращити резектабельність пухлини, суб’єктивний статус і якість життя хворих на ЗПЯ, збільшити частоту виконання оптимальних циторедукцій. Аналіз загальної 5-річної виживаності пацієнтів із ЗПЯ показав, що для всіх хворих після неоад’ювантної хіміотерапії цей показник становить 17,1%. Розмір залишкової пухлини після проміжної циторедуктивної операції є найважливішим прогностичним фактором, що впливає на виживаність хворих із задавненими формами ЗПЯ. Ключові слова: злоякісні пухлини яєчника, неоад’ювантна хіміотерапія, проміжна циторедуктивна операція, оптимальна циторедукція.