Модифікована хіміотерапія хворих на місцево-поширений рак молочної залози - Лигирда, О.Ф.; Галахін, К.О.; Смоланка, І.І.; Кудрявець, Ю.Й.; Безденежних, Н.А.; Денека, Е.Р.; Лигирда, Н.Ф.; Сорокіна, В.В. (Iнститут експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р. Є. Кавецького, 2007)
Наведені результати лікування хворих на місцево-поширений рак молочної залози (РМЗ) із застосуванням неоад’ювантної системно-селективної поліхіміотерапії у поєднанні з хіміомодифікатором (глюконатом кальцію). Отримані дані експериментальних досліджень з використанням культур клітин РМЗ in vitro та безпосередні результати лікування довели доцільність та безпечність застосування глюконату кальцію як важливого компонента розробленої авторами схеми терапії. Ключові слова: рак молочної залози, внутрішньоартеріальна хіміотерапія, неоад’ювантна поліхіміотерапія, глюконат кальцію.