Проблеми сучасності і мораль науковця - Наумовець, А.; Находкін, М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2006)
Обговорюються питання наукової етики як на тлі акту альних світових проблем, так і в контексті сучасного розвитку вітчизняної науки. Автори обґрунтовують необхідність розробки і прийняття в Україні етичного кодексу науковця.