Про визначення режимних параметрів електронапікання алмазовмісного шару на металічний корпус інструменту на основі оцінки дифузійних процесів - Дутка, В.А. (Сверхтвердые материалы, 2008)
Запропоновано проводити визначення режимних параметрів (інтенсивності та тривалості нагрівання) в процесі електронапікання під тиском алмазовмісного шару на корпус на основі оцінки товщини дифузійних шарів, що утворюються в процесі дифузії в зонах контакту з металічним корпусом інструменту частинок порошкових композицій. При цьому використано розроблену раніше чисельну модель електронагрівання технологічного вузла (макромодель) та модель процесу дифузії (мікромодель), в котрій враховано температурну залежність коефіцієнта дифузії. Приведено приклад вибору оптимальних режимів нагрівання для процесу спікання під тиском. Отримані результати можуть бути використані для оптимізації режимів технологічного процесу спікання виробів із порошкових композицій.