Забутий ніжинський любомудр - Коваленко, О. (Ніжинська старовина, 2008)
Виходець із ніжинської грецької громади Микола Миколайович Мотоніс належить до числа незаслужено забутих на своїй малій батьківщині громадських діячів і учених ранньомодерної доби.