Прогнозування зміцнення поверхні державки твердосплавного різця в результаті загартування після індукційного паяння - Дутка, В.А. (Сверхтвердые материалы, 2008)
Приведено результати чисельного прогнозування можливості зміцнення робочої поверхні стальної державки твердосплавного різця в результаті загартування у водних розчинах солей і основ після індукційного паяння різця. При цьому використано розроблену раніше комп’ютерну модель температурного поля твердосплавного різця в процесі його індукційного паяння, охолодження на повітрі при перенесенні від індуктора в гартівне середовище та при охолодженні в гартівній суміші. Приведено прогностичні оцінки товщини загартованого приповерхневого шару та величини твердості робочої поверхні державки для різних режимів гартування.