Антанта у зовнішньополітичній концепції кримської влади (жовтень–грудень 1918 р.) - Діденко, І.А. (Сходознавство, 2008)
Стаття присвячена дослідженню проблеми політичної орієнтації уряду Криму на Антанту, їхні відносини. Робота містить в собі: аналіз причин окупації кримських та українських земель десантом Антанти, їхні плани відносно півострова та Гетьманату; характеристику діяльності союзницьких військ в Криму; висвітлення відношення кримського населення щодо окупації півострова військами Антанти; вивчення повної картини політичних відносин між кримською владою та командуванням армії країн Згоди.